2019. november 9., szombat

A Rózsák Ereje... #Fekete Rózsa

Úgy érzem kimaradt az előző bejegyzésemből az ami talán most egy hirtelen ötletnek tűnt, de igazán komolyra fordult a fejembe. Megpróbálkozom különleges nemesített rózsa termesztésével. Azaz, hogy valóban létezik-e és egyáltalán sikerül-e ki nevelnem a ritka fekete rózsát, vagy a Bloody Rose-nak hívott fekete és a szirmok élén vörös színűt, illetve a kék rózsákat. Persze az interneten vegyes dolgokat írnak, a legtöbb forrás azt állítja, hogy nem létezik a fekete rózsa legalább is önmagától biztos, hogy nem terem a természetben.
Számomra a rózsa egy megnyugvás lenne amúgy. Valami maradandó különlegesség alkotása. Érdekelt mindig is a kertészet. Mindig azt gondoltam róla, hogy egy baromira megnyugtató munka. pedig igazából egy kemény fizikai munkáról van szó sok esetben. Bár mondjuk én füvet nyírni szeretek... :) na jó nem több hektáros területen, de mondjuk egy átlagos kertes házban igen.
Szóval visszatérve a rózsákra, én úgy gondolom, hogy talán sikerülhet még akkor is ha kicsi rá az esély mint a fekete vagy lila paradicsom. Az biztos, hogy ma a rózsa az egy nagy üzlet amiért bármennyit el lehet kérni.

A képeken láthatjátok a bloody rose-t is. Azért egy ilyen csokrot, hogy egyszer át tudjak adni az lenne a cél tulajdonképpen! :)
Én megpróbálom! Aztán majd hónapok múlva posztolok fejleményt... Remélem nem az éghajlaton fog elbukni a dolog...

Nincsenek megjegyzések: