2008. augusztus 6., szerda

Végre Elérhetővé Váltak ÉS Teszteltük Is Őket: Samsung i900 Omnia, Sonyericsson W980i, iPhone 3G 16GB...




Hát végre megérkeztek hazánkba is a legújabb, legjobban várt okostelefonok. Kezdjük rögtön a szemlét a Samsung zászlóshajójával az Omnia I900-al ami engem is komolyabban érdekel.

Samsung i900 Omnia:

A Samsung hivatalosan is bemutatta i900 Omnia néven legújabb Windows Mobile 6.1 alapú okostelefonját. A készüléket várhatóan az Apple 3G ellen kívánja csatarendbe állítani a koreai gyártó. Maga a készülék először a Szingapúrban megrendezett CommunicAsia kiállításon volt először látható, de akkor még pontos adatokkal nem szolgált a gyártó. A 3.2 hüvelykes, 240x400 képpontos érintőkijelzővel felszerelt okostelefon 5 megapixeles autofókuszos kamerát is kapott, melyhez már alaptartozék az arc és mosoly felismerés, valamint újdonság az automatikus panorámakép funkció. A mindössze 12,5 milliméter vastag i900 beépített GPS vevőt valamint WLAN és 7,2 megabites HSDPA átviteli képességet is kapott, de emellett a memória méretén sem spórolt a gyártó. Az i900 Omnia 8 GB és 16 GB memóriával szerelt változata is elérhető lesz, de ezek ráadásul akár 16 GB kapacitású microSDHC kártyával tovább is bővíthetőek. Az RDS FM rádióval és sztereó Bluetooth átviteli képességekkel is felvértezett készülék Európában júliustól lesz kapható.

Apple iPhone 3G 8GB/16GB:

Hát megérkezett hazánkba is az új iPhone 3G igaz még csak nem hivatalos úton. De akinek már sok pénze van az megkaparinthat egyet a készülékből. A készülék 200e Ft-nál is több vételára a speciális függetlenítési és aktiválási eljárásnak köszönhető amit még csak nagyon kevesen ismernek és még csak beta változatban érhető el. A készülék már nem csak egy patchet igényel hanem komolyabb szoftveres változtatásokat is a basebandben illetve a 2.0 szoftverben. A készülék egyébként nem sok újdonságot vonúltat fel az elöző modellhez képest. Van GPS/3G/HSDPA. De a GPS-nek gyakorlati hasznát nem fedeztem fel ugyanis képtelen internet nélkül üzemelni szóval csak az aktuális poziciónk mutatására képes, utvonaltervezésre nem. Újabb anyagokat használtak fel és elérhetővé vált a 16GB white is. Én szerintem akik mindenképpen iphone-t szeretnének azok jobban járnak egy régi készülék és egy gps vevő kombinációjában ugyanis a régi 8GB modell már 85e Ft körül megvehető és 1.1.4 szoftvere könnyedén unlockolható.

Sonyericsson W980i:

A W980i 8 gigabájtos beépített memóriával rendelkezik, ami nem is bővíthető. A fedlapon 3,2 megapixeles, ám autofókusz nélküli optikát találhatunk, s ezzel nagyjából vége is a negatívumoknak. A W890i-hez HP-77 kódszámú füles dukál, ám még ennek használatára sincsen szükség az FM-rádióhoz: a vevő ugyanis a burkolat alá befért. A zenelejátszó felülete kicsinykét megújult, most már ábrák is jelzik a választott hangszínt, a Shake Control nevű funkció pedig most sem hiányzik. Ez azt is jelenti, hogy a médiafájlok böngészése közben automatikusan elfordul a képernyő a készülék helyzetéhez igazodva.
A 100 grammos készülék UMTS és HSDPA hálózatokon is üzemel, USB és Bluetooth kapcsolaton keresztül pedig lokális adatátvitelre alkalmas. A telefon bolti megjelenése csak a harmadik negyedévben várható. A kép alatt rövid videón próbáljuk bemutatni a készülék menürendszerét is.

Nincsenek megjegyzések: