2013. március 16., szombat

Még mindig tart a mentés...

Továbbra is tart a mentés az orszég nyugati felében, ahol már járható az M1 budapest felé vezető szakasza de nagyon nagy torlódásokra lehet számitani. MEgkezdődtek a gépjárművek elszállitása is az M1 kritikus szakaszairól. A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrség arra kéri a tulajdonosokat, hogy jelentkezzenek az otthagyott autóikért. Ezt megtehetik a 107 illetve 112 szám hivásával is.
Többségében helyreállt a rend a MÁV vonalain is kivételt képez ez alol a balaton-siófok-budapest vonal ahol még mindig nem indúlt meg a forgalom. A nyiregyháza-záhony vonalon is 40-60perces késésekkel kell számolni.
Bács-kiskun megyében továbbra is vannak járhatatlan utak és elzárt települések.
Tatabányánál beállt újra az 1-es főút.

Helikoptert is bevetett az E.ON Zrt. a hibaelhárításba Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol szombat délelőtt még mindig 50 fogyasztói helyen nem volt áramszolgáltatás. A helikopter Nyírbogdány térségében segít az üzemzavar elhárításában, mert a környék a hóakadályok miatt más módon megközelíthetetlen.
Szabolcs és Hajdú-Bihar megyében, ahol a legnagyobb üzemzavar keletkezett, összesen 5250 kilométer hosszúságú vezetékhálózatot kellett bejárniuk a cég szakembereinek, hogy a hibahelyeket számba vehessék. Több mint 200 vezetékszakadás történt, eltört 220 villanyoszlop, és 820 esetben történt szigeteléstörés.
Az éjszaka folyamán mintegy 10 ezer lakosnál állította helyre a szolgáltatást az ÉMÁSZ Nyrt. Továbbra is súlyos problémák vannak azonban az oszlopkidőlések és vezetékszakadások miatt Bodrogköz és a Taktaköz egy részén. Több mint 100 ember dolgozik azon, hogy a térségben a mai napon mindenhol helyreálljon a szolgáltatás. 
Az áramszolgáltatás tovébbra is szünetel sok helyen ahol már vannak olyanok akiknél csütörtök óta nincs áram.
A másik irányból már megnyitották az M1-est, de Budapestről Győr felé még mindig le van zárva az autópálya. Folyamatosan szállítják el az úton rekedt autókat, a korábban kimentett sofőrököt visszaviszik a járműveikhez, tudtuk meg a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletesétől.


 

Nincsenek megjegyzések: