2013. március 15., péntek

Katasztrófa és hatalmas hó...

Tegnap kezdődően több százan rekedtek autóban és a hóban csak az M1 autópálya Győr, Bábolna szakaszán. Az emberek már több mint 20 órája étlen-szomjan várják a segítséget. Katasztrofális állapotok a tömegközlekedésben is. Több mint 75 járat akadt el a Kisalföld volán buszai között. Kaotikus állapotok uralkodnak Nyugat Magyarország (Somogy, Fejér, Győr-Moson-Sopron megyében) illetve már több 100.000en maradtak áram nélkül Kelet Magyarország (Borsod, Hajdu-bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg) megyében.
A telenor már türelmet kért mivel az áramkimaradás miatt akadozik a mobilszolgáltatás is.

Az osztrák vöröskereszt már megkezdte a mentést Győr közelében. További információk a Rot Kreuz Burgenland hivatalos facebook oldalán. Több mint 70 település megközelíthetetlen. Soha nem látott természeti katasztrófa Márciusban. A katasztrófavédelem arra kéri a hóban rekedt autósokat, hogy ne hagyják el autóikat. Ha elfogyott az üzemanyaguk, szálljanak át egy másik kocsiba. Közben ebben a pillanatban indúlt útnak Budapestről egy önkénteseket szállító busz az M1 kritikus szakaszaira.

Továbbá az M7 újra járható, a 7es főút a főváros és Fehérvár között járható. M9, M6, M5 járható. Fennakadások továbbra is vannak a 4es főút valamit az M3-on. Az ország keleti megyéiben akadozik a szolgáltatás és teljesen leállt a tömegközlekedés is.
Az 1es főút továbbra is járhatatlan. Osztrák mentőcsapatok fokozatosan mentést végeznek a Győri erőkkel egyetemben.






Nincsenek megjegyzések: