2013. március 16., szombat

Lesulytott a hó március 15en.

Továbbra is 140 ember van meg a hóban elakadva es mentésre várva tájékoztatott az index.hu valamint több mint 50.000en vannak áram nélkül Szabolcs, Borsod, Hajdú Bihar, Bács Kiskun megyében ahol a mobil szolgáltatás is akadozik. A helyreállítás idejére türelmet kert a telenor valamint az E.on.
Továbbra sem lehet tudni, hogy miért nem figyelmeztetett előre a kormány a közelgő viharrol valamint miért nem engedélyezte a telenor az ingyenes segelyinfo SMSek továbbítását.
Ezzel egyidőben a vodafone es a telekom közleményben adta ki hogy az összes hívást jóvá írjak a kritikus időszakban.
Továbbra is tart a mentes az M1 autópálya Bábolna es Győr valamint tatai szakaszain ahol meg mindig több mint 100an várnak segítségre.
Összefogott az ország a közösségi oldalakon, fórumokon, kereskedelmi rádiókban ahol folyamatosan segítséget, ételt, szállást ajánlottak fel önkéntesek a bajba jutott autósoknak.
Óriási fennakadás van a zala Volán illetve a Kisalföld Volán járatain is. Továbbá a MÁV szerelvények is hatalmas késésekkel közlekednek mar ha tudnak.
Sokan mar több mint 24 óra óta várakoznak autójukban a hóban miközben az osztrák vöröskereszt es autópálya kezelő küldött segítséget a menteshez a Győr közelében levő M1 M19 es útszakasz hoz. Estére mar járhatóva vált az 1es főút is.

















Nincsenek megjegyzések: