2011. június 8., szerda

Újabb Nyári Hétköznap...

Döglesztő meleg nyári nap volt ma is de természetesen a 30fok feletti hőmérséklet mellöl nem hiányozhatott a mindennapi vihar sem és lezúduló vízmennyiség sem. Sajnos én semmit sem érzékelek ezekből mert olyan mintha egy dobozba lennék bezárva egész nap. A munka ma sem állt le és megérkezett az új munkagép is :) A konfig ismét figyelemreméltó és azt kell, hogy mondjam, hogy akik kevés pénzből akarnak összeállítani egy alap vagy akár középkategóriás számítógépet azok nem fognak csalódni az AMD-ben ugyanis ár/teljesítmény arányban verhetetlen a cég. De lássuk akkor a mi konfigunkat aminek fő alkotóelemeit mindössze 45.000-ft-ért sikerült beszerezni számlásan.

Alaplap: ASUS M4A88TD-M EVO/USB3

CPU: AMD Phenom II X2 560 Black Edition AM3 3.30ghz 6MB L3

RAM: Kingston HyperX Blu DDR3 1333mhz 2GB Dual Channel

VGA: Onboard ATI Radeon HD 4250 + ATI Radeon HD 3450 CrossfireX

HDD: Seagate 500GB SATAII 7200rpm

ODD: LG Super Multi DVD+-RW

20x USB 2.0

2x USB 3.0 + ESATA + Firewire 400 + HDMI

Az alaplap egy középkategóriás lap AMD 880G chipkészlettel valamint parádés körítéssel. Integrált ATI Radeon VGA 128MB DDR3 Sideport memóriával ami kiegészíthető 1GB rammal is. A lap microATX formátumú, de minden nélkülözhetetlen port megtalálható rajta a párhuzamos és soros portokkal együtt. Több mint 20db USB csatlakozás, USB 3.0 natív vezérlő, HDMI,DVI,VGA illetve egy rakás tuning funkció, bios állító valamint szoftver. A konfiguráció teljes mértékben kihasználja a Windows 7 64bites kiadásának minden funkcióját kiegészítve az SP1-el. Az eredmény egy gyors, csúcstechnika ami meglehetősen időtálló és elegendő minden feladathoz. Én bátran ajánlom mindenkinek az AMD alapokra építkező számítógépeket és laptopokat is, hiszen én is ilyeneket használok itthon is.

Izgatottan bontottam ki a dobozokat és kezdtem el összerakni a vasat ami a telepítést követően este 6felé az összes programmal készen állt a használatra. Elvégeztem a szükséges Ghostolásokat is így a rendszer bármikor visszaállítható. Így tökéletes ellátás lett bent gép szempontjából.

Nemsokára 3napos ünnep úgyhogy látogassatok el valamelyik szórakozóhelyre vagy open air teraszra. Következő posztomban bemutatom kelet magyarország legújjabb szabadtéri szórakozóhelyét is, a Beach Party Sátort. Stay Tuned:)


Nincsenek megjegyzések: